Radionice

Za širi opis svake radionice, molimo kliknite na istu. Prijavite se za željene radionice kroz prijavu na dnu stranice te ćemo vas kontaktirati da se dogovorimo za termine. 

Radionice su dio programa “Kreiranje Žene” i “Utjelovljenje Boginje“.

*****

Femina Divina zadržava pravo izmjene tema ovih radionica i njihovih termina.

*****

Ukoliko želiš osjetiti dobrobiti radionica, molimo Te da nas kontaktiraš. Jednokratna investicija (za jednu radionicu) iznosi 200kn (30eur). Trajanje radionice je 1 do 1,5 sat. Preporučamo program “Utjelovljenje Boginje”– gdje uz životni trening imate na raspolaganju 5 radionica, ili “Kreiranje Žene” – program koji sadrži 5 radionica (investicija 750kn ili 100eur).

 

 

Moje božansko tijelo I.

...

Više od 95% žena svih dobi bar jednom u tjednu pomisli nešto negativno vezano za njeno vlastito tijelo. I dok su ovo poražavajući rezultati, čak i žene koje koje nebi ništa mijenjale na svom tijelu, često nisu “povezane” sa njime. Danas živimo “od vrata na gore”. Osjeti na našem tijelu su najpouzdaniji izvor informacija, a ipak, postale smo “tupe” na podražaje i osjećaje. Upravo to česti je uzrok što na vrijeme ne osjetimo znakove nekih velikih promjena/ anomalija. Pogled na vlastita tijela nekad je ne samo okrutan već i netočan: “Ti si premršav… Predebela.. Ružna…
Tko bi baš tebe pogledao??.. Zašto bi baš tebe izabrali??…” itd.

Tokom ove radionice prakticiramo dvije ključne stvari: počinjemo razumjeti od kuda dolaze i kako nadvladavamo destruktivne stavove; kao rezultat, budi se duboka povezanost s našim tijelom.

Iscjeljenje Žene u meni

Maternica je mjesto gdje nastaje život i kreativnost svijeta. Da i nema maternice kao fizičkog organa, ona je tu energetski, te predstavlja centar naše svijesti u tijelu. Kada je polje maternice zdravo, osjećamo se duboko prizemljene, prisutan je osjećaj pripadnosti, sigurnosti i obilja, a seksualna energija je balansirana; naš poslovni i privatni život cvate.
Kada je polje maternice neuravnoteženo (na primjer kroz traume, strahove, zlostavljanje, pobačaje, „moderno ropstvo“- financijske dugove), to se manifestira kroz bivanje u nezdravim vezama, nedostatku libida ili samopouzdanja, osjećaju nepripadnosti, fizičkim oboljenjima i slično.
Kroz radionicu ćemo koristiti razne alate i tehnike kako bi podigli energetski nivo maternice te povezali srčani i energetski centar trećeg oka. Moguće koristi se očituju u osjećaju pripadnosti, većem samopouzdanju, povećanoj kreativnosti i energičnosti, manjoj inkontinenciji, manjim menstrualnim bolovima i općenitog zdravlja u predjelu maternice, iscjeljenje emocionalnih rana vezane za spolne odnose, intimnost i ženstvenost i slično.

Žene i pisanje: Tokovi moje Rijeke

Za nas žene, kreativni nagon dolazi iznutra I zahtijeva od nas razigranost- otpuštajući ograničenja koja inače imamo i- otvaranje novim mogućnostima. Izraziti se pišući (pogotovo u periodima kada imamo osjećaj da ne znamo koji put je pravi) zahtjeva obraćanje pozornosti na proces (pojave I promjene), a ne na rezultat. Kada smo fokusirane na process kroz koji prolazimo, postajemo usmjerene na svoje Biće.
Na svakoj radionici pjesničkog izražaja donosimo drugačiju, zanimljivu temu u kojoj potičemo maštu, kreativnost ili pak izražavanje nečega što nosimo u sebi a zrelog da bude pretočeno u riječi. Pjesničko izražavanje nas nježno i neumoljivo „pročišćava“ jednom kada mu se iskreno posvetimo. Žene pišu jer znaju da riječi – kao i djela – imaju posljedice. Govoreći našu istinu je vrijedno rizika, jer kada se usudimo dati joj glas, svakodnevno mijenjamo svijet- na bolje

Metta meditacija: bezuvjetna Ljubav

Vođena meditacija visokih vibracija kojom se podsjećamo na božansku stranu sebe. Metta znači meditacija kojom razvijamo bezuvjetnu ljubav prema svim živim bićima. S Mettom je dobro početi od sebe- prvo sebi dati ljubav i razumijevanje i sve što mislimo da nam nedostaje. Na kraju, što možemo dati ako to nemamo ni za sebe? Svaka Metta radionica koju ćemo održati ima svoju namjeru/ nakanu: za samopouzdanje, suosjećanje i razumijevanje, ljubaznost i strpljenje i slično.

“Potisnute emocije” radionica

… 

Svaka (po)misao kreira specifičnu vrstu emocija. A svaka emocija se očitava kao podražaj u tijelu. Kada se poistovijetimo sa svojim mislima ili emocijama, tj. mislimo da smo naše misli ili emocije, nalazimo se u mizeriji: stvara se žudnja (za “pozitivnim” emocijama) ili pak averzija (prema “negativnim” emocijama i podražajima). Proizvedena emocija najčešće je izražena kroz (nepoželjnu) reakciju ili je potisnuta. Ukoliko je potisnuta, čeka sljedeću priliku da izađe van; ponekad tek u zlatnim godinama kada se tijelu više “neda” pružati otpor i zataškavati. U tim trenucima smo kadri pomisliti da bolest dolazi sa starošću, međutim to nije istina. Bolesti koje dolaze samo su kulminacija spremljenih emocija i (ponekad vrlo suptilnih) podražaja koje su te emocije uzrokovale tokom godina i desetljeća.

“Kako bismo lakše pronašli novi svijet potreban nam je zemljovid, a kako bismo mogli pronaći mirni um, trebamo kartu naših emocija”. Jednostavan, ali ne i lagan cilj jest da budemo svjesni naših emocija. u ovoj radionici razvijamo tu svijest. Svijest o našim emocijama znači razumijevanje kako i zašto su izazvane, kako ih osjetimo i kako i zađto na njih reagiramo. Svijest o emocijama je sama po sebi strategija; pomaže nam razumjeti naša emocionalna iskustva. U ovoj radionici razvijamo tu svijest. U cilju nam nije rješiti se naših emocija, već istražiti strategije koje nam pomažu na korisne, konstruktivne načine baratati s emocijama.

 

Postavljanje zdravih granica: kako reći NE bez osjećaja krivnje

… 

Granice su krucijalno bitne za zdrave odnose i zaista zdrav život. Nažalost, to je vještina koju mnogi od nas ne uče. Možemo vidjeti tu i tamo iz iskustva ili promatranjem drugih kako oni to čine no, za mnoge od nas postavljanje (zdravih) granica je relativno novi koncept i izazov. Dobro postavljene granice nas štite. Bez njih se život čini zastrašujućim te se nekada osjećamo tjeskobno. Pod zdravim granicama se podrazumijeva “poznavanje i prazumijevanje nađih ograničenja te poštivanje vlastitih vrijednosti”. Ovomradionicom stječemo nove vještine postavljanja vlastitih granica te samim time i učinkovitije postizanje ciljeva; osjećat ćemo se moćnije, zadovoljnije i ispunjenije, a i drugi će početi pokazivati više poštovanja prema nama!

 

Živim u sadašnjem trenutku

…  

Radionica puna iznenađenja i istraživanja!
Lutajući dio našeg uma kreira za nas konstantnu mizeriju: ili kroz averziju prema nečem što ne želimo ili kroz žudnju nečega što želimo a nemamo. To se dešava jer je uvjetovan biti u jednom od sljedećih područja: ili je konstantno u budućnosti ili u prošlosti. Kada smo u sadašnjem trenutku, ništa nam ne nedostaje. Intuicija dolazi do izražaja dajući nam rješenja koja su najpovoljnija za naše najviše dobro. U tim trenucima nema mjesta anksioznosti (koju eventualno možemo imati radi „življenja u budućnosti“), žaljenja (jer možda „živimo u prošlosti“) niti bilo koje druge vrste „patnje“ koju imamo ne živeći u sadašnjem trenutku.
Kroz radionicu koristimo tehnike i alate koji zahtjevaju našu punu pozornost isto kao i aktivaciju svih naših osjetila. Osjećamo Život i sve oko sebe punije: vidimo i osjetimo svu onu ljepotu koju nismo kadra idjeti u svakodnevnici. Ništa nije važno osim sadašnjeg trenutka i baš zato jer smo „TU“ i „SADA“ svako iskustvo koje proživljavamo dobiva novi, intenzivniji, svetiji značaj.

 

Prizivanje savršenog ljubavnika

… 

Ponekad pristajemo na veze s partnerom za kojeg mislimo da nije pravi za nas. Ili, osjećamo da je vrijeme da odemo od te osobe i da ako ostanemo da nećemo biti u mogućnosti ostvariti svoj najveći potencijal: stvaraju nam se okovi- umjesto krila. Osjećamo možda strah ili nesigurnost, a ponekad i komfor zonu.

Shakti – kao ženska energija i Shiva kao muška energija zajedno tvore cjelovitost: prisutstvo božanskog. Kada nam nedostaje jedna od ovih energija, osjećamo da nismo cjelovite te smo stalno u potrazi za nečim izvanjskim te mislimo da će netko izvana ispuniti ili dati nam ono za čime težimo. Kroz ovu radionicu proći ćemo kroz duboke samospoznaje i prisjetiti se vlastitih prioriteta. Shiva, najveličanstveniji ljubavnik od sviju, nalazi se u nama samima. U ovoj radionici ga budimo. Naš unutarnji Shiva je upravo ogledalo koje će privući istog takvog, vanjskog ljubavnika. Prepoznat će jedan drugoga 🙂

 

Potpuna sam i svoja!

…  

Svaka žena utjelovljenje je nekoliko arhetipova ženstvenosti. Nažalost, od nekih smo se (što zbog srama ili osjećaja krivnje) odvojile ili ih zaboravile- što ponekad može činiti da se osjećamo nepotpunima i da osjećamo da nismo tvorci svoje sreće, užitka, mira.
U ovoj radionici otkrivamo sedam arhetipova ženstvenosti: Ljubavnica/Zavodnica, Djeva, Majka, Kraljica (Dama), Lavica, Mistik/Mudrac, te Sangvinica. Neke od njih ćemo možda prepoznati u sebi kao svoju snagu, neki će nam biti potpuno novi a neki pravi izazov. U svakom slučaju, kako ih otkrivamo, počinjemo razumijeti kako oni mogu raditi za nas, kako možemo vratiti one dijelove nas za koje osjećamo da nam fale, te kako „sudbinu“ uzeti u svoje ruke. Arhetipovi također predstavljaju odraz kako svijet vidi nas.
Osjećajući se ponovno kao cjelovita Žena u mogućnosti smo opet iskusiti i osjetiti životnu radost, moć Žene, unutarnji mir i obilje.

 

Kako pobijediti osjećaj nemoći

… 

Kali je moćna božica (naziv za energiju) poznata po tome što donosi završetak nečega i preobrazbu. Njezina je energija izuzetna za čišćenje blokova i stagnacija. Pozivamo se na nju kad smatramo da nam je potrebno privesti kraju neproduktivne i/ili destruktivne cikluse i očistiti put za nove stvari. Kali je kao uragan ili vulkan koji čisti sve što je odavno trebalo biti očišćeno a nismo imali snage. Prolazimo kroz “male smrti”- osjećaje da je nešto što nam ne pripada “otpalo” od nas; sloj koji se ogulio- koji je bio na nama a nije nam trebao. Kojega smo se držale kao da bez njega nikako ne možemo, a gle čuda: kada smo bez toga ostale, nismo propale već postale jače. Svijet se nakon toga doimao svježijim. Življim. Bivanje i disanje lakše. prioriteti su zamijenili mjesta.
U ovoj radionici “utjelovljujemo” Kali kako bi sve što nam više ne služi napokon otpustili, povećati svijest o vlastitom kreiranju našeg življenja ili pak suočiti se s nečim s čime dugo nismo imali hrabrosti suočiti se.

Moćna sam , slobodna i voljena!

Dress code: crna odjeća

 

Yoga Nidra: Manifestacija snova

… 

“Prvi korak u ostvarenju snova je postavljanje ciljeva”. Tony Robins 

Što bismo poželjele kada bi znale da NE MOŽEMO ne uspjeti? Ova radionica inspirirana je Nidra yogom tj. stanjem svijesti između budnosti (kada legnemo spavati ) i sna. Namjere (ciljevi) manifestiraju se mnogo lakše i brže ukoliko su iste dozvane kroz Nidru. Kada tijelo nije u stanju tenzija (kao na primjer u vrijeme stresa), sve prolazi kroza nj efikasnije, tj. tijelo/um propušta da se ostvari sve ono što je u našem najvišem cilju. Neke od najvažnijih prednosti ove radionice mogu se očitati u reduciranju stresa, donošenju radosti u naš život i povezivanju sa samom sobom.

 

Iscjeljenje djeteta i majčinskog odnosa

Kako bismo postali iscijeljena odrasla osoba, trebali bismo se vratiti u prošlost te ponovno pronaći, prihvatiti i voljeti naše unutarnje dijete: pustiti ovo dijete „van iz ormara“ i prestati ga kažnjavati. To je ključni korak za oporavak. Druga stvar je da često preziremo ranjivost i osjećajnost ovog djeteta i stoga smo odrasli prebrzo; prestali smo se igrati i zabavljati, prestali smo biti spontani i bezbrižni (ne nužno i odgovorni). Zbog toga se pretvaramo u zajedljive kolege i šefove, ljubomorne ili nesigurne partnere.
Mnogo puta smo pokopali bol prošlosti. Mnogo je puta naše unutarnje dijete čuvar tajni i boli. Nije tajna da je veza između našeg unutarnjeg djeteta i poteškoća u vezi sa svojim majkama uzročno-posljedična.

Živimo u kulturi koja ili idealizira majke ili ih potkopava. Kroz ovaj iskrivljeni kulturni objektiv, nema puno prostora za majke da budu stvarna ljudska bića s različitim nijansama svjetle i tamne strane osobnosti. Kćerima s „majčinskom ranom“ lako je izazvati duboki osjećaj srama ili krivnje koje su uzrokovane mnogim djelima tamnije strane svojih majki. Ne postoji kulturološka potvrda za žrtvu emocionalnog zlostavljanja u rukama svoje majke: to je tiha cesta koja se često susreće s gorčinom, zbunjenošću i sumnjom.
Mnogo se puta naše ponašanje odnosi na to da skrivamo kako se zbilja osjećamo jer nastojimo biti dobre curice kako bi zaslužile majčinu ljubav ne uočavajući neki puta emocionalne ucjene.
Ostanemo li nesvjesne od kuda dolaze ti osjećaji i obrasci ponašanja i kako se nositi sa istima, vrlo vjerojatno te obrasce prenosimo na svoje kćeri.
U našim je rukama moć da napokon osvjestimo, priznamo, te prekinemo taj lanac slomljenih odnosa i vezanosti u ime svih naših ženskih predaka!
U ovoj radionici -pomoću coaching alata- duboko, ali nježno dodirujemo mjesta u nama gdje je odnos prema našim majkama i našem unutarnjem djetetu umro te istražujemo nove mogućnosti iscjeljenja.

 

Moje Božansko Tijelo vol.II

… 

Više od 95% žena svih dobi bar jednom u tjednu pomisli nešto negativno vezano za njeno vlastito tijelo. I dok su ovo poražavajući rezultati, čak i žene koje koje nebi ništa mijenjale na svom tijelu, često nisu “povezane” sa njime.
Danas živimo “od vrata na gore”. Osjeti na našem tijelu su najpouzdaniji izvor informacija, a ipak, postale smo “tupe” na podražaje i osjećaje. Upravo to česti je uzrok što na vrijeme ne osjetimo znakove nekih velikih promjena/ anomalija.
Pogled na vlastita tijela nekad je ne samo okrutan već i netočan: “Ti si premršav… Predebela.. Ružna… Tko bi baš tebe pogledao??.. Zašto bi baš tebe izabrali??…” itd.
Tokom ove snažne radionice pune novih izazova prakticiramo ključne stvari kako bi probudile duboku povezanost s našim tijelom. Suočavamo se uvjerenjima protiv kojih se možda borimo a koja su nam zapravo nametnuta te prakticiramo pogled na naša tijela sa drugačije, potpuno nove perspektive.

 

Yoni sensual ritual

Yoni je sanskritska (sveta staroindijska) riječ za cijelu vaginu (na fizičkom nivou) i što je okružuje: na energetskom nivou. Yoni je izvor Života i samim time najsvetije mjesto na svijetu- kako bi samu riječ preveli. Ne zovu je ljudi „Sveti Gral“ za ništa. Svaka Kreacija – bilo to dijete ili ideja – počinje u našoj maternici, koja je dio Yoni. Ponekada mi žene zaboravimo koliko je to mjesto bitno: zovemo je svakakvim imenima, osjećamo sram ili krivnju ili čak imamo traume vezane za našu Yoni. Yoni postaje neosjetljiva, zatvara se u sebe, libido nam pada, sa time i kreativnost; možda koji put budemo i grube prema njoj dok se tuširamo ili se osjećamo nelagodno vidjeti je pomoću ogledala.

Povezujemo sa našom Yoni na dubljem nivou: kroz rituale, tehnike disanja i yoni yogu.
Ove radionice pridonose zdravom odnosu sa našom Yoni, a to se može očitovati u iscjeljenju emocionalnih boli vezane za spolne odnose, intimnost i ženstvenost. Isto tako, u smanjenju menstrualnih bolova, većeg samopouzdanja, energičnosti, smanjenoj inkontinenciji i povećanju općeg zdravlja u predjelu naše Yoni.

 

Povjerenje, prepuštanje i bezuvjetna Ljubav

“Naravno da ne postoji formula za uspjeh osim, možda, bezuvjetno prihvaćanje života i što on donosi”. A. Rubinstein  

Kroz ovu grupnu radionicu teče samo Ljubav, Ljubav i Ljubav. Dobro došao je svatko s kime rezonira osmjeh, visoke vibre, rajska glazba i tko želi pokloniti i primiti bezuvjetnu radost i prihvaćenost sebi i drugima. Slobodno povedite svoja dva gosta sa sobom (muškarce i žene) 🙂

Snažno povjerenje znači angažman, predanost, odgovornost, inovacije, te u konačnici rezultate koji premašuju očekivanja. Snažno povjerenje nam donosi uspjeh i dobrobit. Kada se međusobno pouzdamo, ideje i informacije brzo i slobodno protječu. Otvoreni smo, kreativni i podržavamo druge. Otkrit ćemo da smo sretnije i mirnije kada možemo prihvatiti ono što se dogodilo umjesto da se stalno borimo za promjenu stvari.

U ovoj radionici radimo s tehnikama koje šire naše povjerenje- i prema sebi i prema drugima, te ćemo izvesti nekoliko vježbi kako bi doprinjele našem toku i prihvaćanju tj. otpustili ono čega čvrsto držimo, a samo nama stvara neugodu ili patnju.

U ovoj radionici, osim vježba povjerenja, svatko će proći ANĐEOSKU INICIJACIJU, te ćemo DARIVATI JEDNI DRUGE PREKRASNIM OM ZVUKOVIMA I VIBRACIJAMA sa nakanom uravnoteženja muške i ženske energije u nama i svijetu.

Dress code: bijela odjeća

U dvoranu se ulazi bez cipela: ukoliko želite, ponesite papuče 🙂

 

 

 

 Kojim radionicama želiš prisustvovati?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.