Radionice

Za širi opis i datum svake radionice, molimo kliknite na istu.

Grupne radionice su dio programa “Kreiranje Boginje” i “Utjelovljenje Boginje i Žene”.

*****

Najljepše vas molimo da na grupne radionice i ostala grupna događanja dođete na vrijeme kako biste se mogli opustiti i primiti najviše što možete, te kako biste poštivali ostale polaznike koji su došli s istom namjerom.

*****

Femina Divina zadržava pravo izmjene tema ovih radionica i njihovih termina.

*****

Ukoliko želiš osjetiti dobrobiti i atmosferu grupnih radionica, molimo Te da nas kontaktiraš. Jednokratna investicija (za jednu radionicu) iznosi 200kn- osim u vrijeme otvorenih dana kada su bazirane na donacijama. Preporučamo program “Utjelovljenje Boginje i Žene”– gdje imate sve grupne tjedne radionice na raspolaganju u trajanju 3 mjeseca, ili “Kreiranje Boginje” – program koji sadrži 8 radionica (investicija 750kn).

*****

U centru vjerujemo da je ravnoteža duha, uma i tijela vrlo bitna. Kako bi protok energije kroz tijelo tokom radionica bio pospješen, u svaku od dolje navedenih radionica uključujemo elemente KundaYini yoge (inspirirani kundalini i yin yogom) i/ili elemente yoge za kukove.

 

KundaYini pokret

Pokret je inspiriran Kundalini i Yin jogom. Kundalini je naziv za kreativnu energiju: energiju samoizražavanja. Kao što je kroz reprodukciju stvoren novi život, na isti- ali suptilniji- način Einstein je koristio tu energiju kada je kreirao teoriju relativnosti. Isto tako, kada muzičar sklada ili svira predivnu melodiju. To je ta ista energija koja je izražena u svim dijelovima Života: bilo da se radi o izgradnji posla, ispunjavanju obiteljskih dužnosti ili bilo koje druge sečane želje. Sa buđenjem kundalini energije, odvija se životna transformacija: potičemo uspavanu energiju koja je pokretač najveće snage i volje u nama. Ta transformacija nema nikakve veze s moralnim ili religioznim pitanjima već ima veze sa percepcijama i kvalitetom naših životnih iskustava. Buđenje kundalini energije definitivno ne spada pod fikciju ili simboliku već je elektrofiziološke prirode: dr. H. Motoyama iz Japana razvio je instrument kojim je mjerenje kod buđenja kundalinija moguće. Isto tako, kundalini i yin pokrete smatramo jednom od nježnijih, nezahtjevnih ali najutjecajnijim pokretima na duh, um i tijelo.

Pokreti inspirirani Yin jogom su za Tebe: ako se osjećaš umorno, ako osjećaš da imaš previše ili premalo energije ili si preaktivna. Živimo u svijetu u kojem smo bombardirane makro podražajima i poticajima koji su dostupni 24/7: od eletronike koju više ni ne isključujemo do 15-satnih letova. Na kraju imamo um koji je kontinuirano zauzet informacijama- i dobrim i lošim. Isto tako, bilo koja vrsta dinamičnog oblika joge pruža nam još uvijek samo “hranjenje” dijela nas koji želi intenzitet i želi biti stimuliran. Time smo zapravo samo našli zdraviju formu stimulusa. U trenucima kada smo mirni, stvaramo korisne praznine u umu. One stvaraju protor za sve što se želi pojaviti: osjećaj anksioznosti, sreće, tuge ili dosade- sve što potisnemo u svakodnevnom životu. Ovim dijelom radionice konačno dopuštamo da emocije, misli i osjećaji koje smo držali “u sjeni” izađu van.

 

Yoga za kukove

Od svih zglobova u našem tijelu, kukovi su najvažniji za kvalitetu kretanja. Isto tako, kukovi su zglob koji su najpodložniji razvitku problema kod kretanja. “Zahvaljujući” dugotrajnom sjedenju mnoge žene imaju slabe, nefleksibilne ili nestabilne kukove. Ozljede na koljenima ili donjem dijelu leđa načešće su uzrokovane slabim, ili kukovima koji se ne kreću kako bi trebali. Kako bedrene kosti postaju sve više ograničene u kretnji, hrskavica između kostiju i nosača kuka se troši neravnomjerno što na kraju uzrokuje (ponekad jaku) bol i uvelike ograničava kretanje. Kukovi su zdjela u kojoj nastaje Život. Mogu nas isto tako boljeti od nečistoća što su se nakupile oko maternice (emocije koje nismo procesuirale, stres i slično). Na jogi za kukove prolazimo kroz jednostavne- ali za mnoge učinkovite- pokrete za fleksibilnost i razvitak snage kukova. Iste možemo koristiti kod kuće; vježbajući svaki dan 10ak minuta mogu činiti golemu razliku u zdravlju naših kukova te time u fleksibilnosti i osjećaju lakoće cijelog Bića.

Dani otvorenih vrata 5.4.-8.4.18.

05.04.18. – 08.04.18.  

Dobrodošla si na besplatne konzultacije i informacije o našim zajedničkim aktivnostima od 12-18 sati u dane otvorenih vrata!

Molimo da se prethodno najavite emailom ili telefonom. Sva četiri dana od 18,30-21h održavat će se besplatne demonstracije grupnih radionica (po rasporedu ispod). Mjesta za radionice tokom Dana otvorenih vrata su ograničena, stoga vas molimo da se prijavite za samo jednu od radionica kako bi što više žena dobile priliku sudjelovati u istima. Nalazimo se u Vodnikovoj ulici, a nakon Dana otvorenih vrata (od 10.04.18.), počinjemo sa redovitim radom. 

 

Volim svoje tijelo I.

05.04.18. (Čet) 18.30-21h – dani otvorenih vrata

Više od 95% žena svih dobi bar jednom u tjednu pomisli nešto negativno vezano za njeno vlastito tijelo. I dok su ovo poražavajući rezultati, čak i žene koje koje nebi ništa mijenjale na svom tijelu, često nisu “povezane” sa njime. Danas živimo “od vrata na gore”. Osjeti na našem tijelu su najpouzdaniji izvor informacija, a ipak, postale smo “tupe” na podražaje i osjećaje. Upravo to česti je uzrok što na vrijeme ne osjetimo znakove nekih velikih promjena/ anomalija. Pogled na vlastita tijela nekad je ne samo okrutan već i netočan: “Ti si premršav… Predebela.. Ružna…
Tko bi baš tebe pogledao??.. Zašto bi baš tebe izabrali??…” itd.

Tokom ove radionice prakticiramo dvije ključne stvari: počinjemo razumjeti od kuda dolaze i kako nadvladavamo destruktivne stavove; kao rezultat, budi se duboka povezanost s našim tijelom.

Iscjeljenje Žene u meni

06.04.18. (Pet), 18.30-21h – dani otvorenih vrata

Maternica je mjesto gdje nastaje život i kreativnost svijeta. Da i nema maternice kao fizičkog organa, ona je tu energetski, te predstavlja centar naše svijesti u tijelu. Kada je polje maternice zdravo, osjećamo se duboko prizemljene, prisutan je osjećaj pripadnosti, sigurnosti i obilja, a seksualna energija je balansirana; naš poslovni i privatni život cvate.
Kada je polje maternice neuravnoteženo (na primjer kroz traume, strahove, zlostavljanje, pobačaje, „moderno ropstvo“- financijske dugove), to se manifestira kroz bivanje u nezdravim vezama, nedostatku libida ili samopouzdanja, osjećaju nepripadnosti, fizičkim oboljenjima i slično.
Kroz radionicu ćemo koristiti razne alate i tehnike kako bi podigli energetski nivo maternice te povezali srčani i energetski centar trećeg oka. Moguće koristi se očituju u osjećaju pripadnosti, većem samopouzdanju, povećanoj kreativnosti i energičnosti, manjoj inkontinenciji, manjim menstrualnim bolovima i općenitog zdravlja u predjelu maternice, iscjeljenje emocionalnih rana vezane za spolne odnose, intimnost i ženstvenost i slično.

Žene i pisanje: Tokovi moje Rijeke

07.04.18. (Sub), 18.30-21h – dani otvorenih vrata

Za nas žene, kreativni nagon dolazi iznutra I zahtijeva od nas razigranost- otpuštajući ograničenja koja inače imamo i- otvaranje novim mogućnostima. Izraziti se pišući (pogotovo u periodima kada imamo osjećaj da ne znamo koji put je pravi) zahtjeva obraćanje pozornosti na proces (pojave I promjene), a ne na rezultat. Kada smo fokusirane na process kroz koji prolazimo, postajemo usmjerene na svoje Biće.
Na svakoj radionici pjesničkog izražaja donosimo drugačiju, zanimljivu temu u kojoj potičemo maštu, kreativnost ili pak izražavanje nečega što nosimo u sebi a zrelog da bude pretočeno u riječi. Pjesničko izražavanje nas nježno i neumoljivo „pročišćava“ jednom kada mu se iskreno posvetimo. Žene pišu jer znaju da riječi – kao i djela – imaju posljedice. Govoreći našu istinu je vrijedno rizika, jer kada se usudimo dati joj glas, svakodnevno mijenjamo svijet- na bolje

Metta meditacija: bezuvjetna ljubav

08.04.18. (Ned), 18.30-21h – dani otvorenih vrata

Visoko energetska vođena meditacija kojom se podsjećamo na božansku stranu sebe. Metta znači meditacija kojom razvijamo bezuvjetnu ljubav prema svim živim bićima. S Mettom je dobro početi od sebe- prvo sebi dati ljubav i razumijevanje i sve što mislimo da nam nedostaje. Na kraju, što možemo dati ako to nemamo ni za sebe? Svaka Metta radionica koju ćemo održati ima svoju namjeru/ nakanu: za samopouzdanje, suosjećanje i razumijevanje, ljubaznost i strpljenje i slično.

Ne mogu preboliti bivšeg/ostaviti sadašnjeg

10.04.18. (Uto) 18.30-21h  

Što nas to još uvijek privlači osobi (i nakon mjeseci ili godina od zadnjeg susreta) a ona nas se vjerojatno ni ne sjeti? Što nam to zadaje patnju a znamo da smo vrijedni (njene) ljubavi?
Ili, ponekad pristajemo na veze s partnerom za kojeg znamo da nije pravi za nas. Ipak, i nakon što naučimo lekciju zbog koje smo ga (možda i nesvjesno) izabrale, ne možemo otići. Znamo da ta osoba više nije dobra za nas. Znamo da je vrijeme da odemo i da ako ostanemo da nećemo biti u mogućnosti rasti- ostvariti svoj najveći potencijal: stvaraju nam se okovi umijesto krila. Osjećamo li strah ili nesigurnost? Ili možda nedostatak samopouzdanja? Ili komfor zonu ako ostano s njim/njom? Kolika je ta komforna zona ako razmišljamo o odlasku na kraju krajeva?
Kroz ovu radionicu koristeći coaching alate, proći ćemo kroz duboke samospoznaje, prisjetiti se vlastitih prioriteta te istražiti moguća rješenja za otpuštanje naših „nerješenih“ odnosa.

“Emocije” radionica

13.04.18. (Pet), 18.30-21h 

Svaka (po)misao kreira specifičnu vrstu emocija. A svaka emocija se očitava kao podražaj u tijelu. Kada se poistovijetimo sa svojim mislima ili emocijama, tj. mislimo da smo naše misli ili emocije, nalazimo se u mizeriji: stvara se žudnja (za “pozitivnim” emocijama) ili pak averzija (prema “negativnim” emocijama i podražajima). Proizvedena emocija najčešće je izražena kroz (nepoželjnu) reakciju ili je potisnuta. Ukoliko je potisnuta, čeka sljedeću priliku da izađe van; ponekad tek u zlatnim godinama kada se tijelu više “neda” pružati otpor i zataškavati. U tim trenucima smo kadri pomisliti da bolest dolazi sa starošću, međutim to nije istina. Bolesti koje dolaze samo su kulminacija spremljenih emocija i (ponekad vrlo suptilnih) podražaja koje su te emocije uzrokovale tokom godina i desetljeća.

“Kako bismo lakše pronašli novi svijet potreban nam je zemljovid, a kako bismo mogli pronaći mirni um, trebamo kartu naših emocija”. Jednostavan, ali ne i lagan cilj jest da budemo svjesni naših emocija. u ovoj radionici razvijamo tu svijest. Svijest o našim emocijama znači razumijevanje kako i zašto su izazvane, kako ih osjetimo i kako i zađto na njih reagiramo. Svijest o emocijama je sama po sebi strategija; pomaže nam razumjeti naša emocionalna iskustva. U ovoj radionici razvijamo tu svijest. U cilju nam nije rješiti se naših emocija, već istražiti strategije koje nam pomažu na korisne, konstruktivne načine baratati s emocijama.

Buđenje unutarnjeg ljubavnika

17.04.18. (Uto), 18.30-21h 

Ravnoteža je ključna u svemu. Tako i u balansiranju naših „ženskih“ i „muških“ obilježja. Kaže se da je kreativnost ženska karakteristika, a biti usmjeren ka cilju muška. Ili, život je shakti osobina a prisutnost shiva osobina. Shakti – kao ženska energija, i Shiva kao muška energija zajedno tvore cjelovitost: prisutstvo božanskog. Kada nam nedostaje jedna od ovih energija, osjećamo se da nismo cjelovite te smo stalno u potrazi za nečim izvanjskim te mislimo da će netko izvana ispuniti, ili dati nam ono za čime težimo.
Shiva, najveličanstveniji ljubavnik od sviju, nalazi se u nama samima. U ovoj radionici ga budimo. Naš unutarnji Shiva je upravo ogledalo koje će privući istog takvog, vanjskog ljubavnika. Prepoznat će jedan drugoga 🙂

Živim u sadašnjem trenutku

20.04.18. (Pet) 18.30-21h  

Radionica puna iznenađenja i istraživanja!
Lutajući dio našeg uma kreira za nas konstantnu mizeriju: ili kroz averziju prema nečem što ne želimo ili kroz žudnju nečega što želimo a nemamo. To se dešava jer je uvjetovan biti u jednom od sljedećih područja: ili je konstantno u budućnosti ili u prošlosti. Kada smo u sadašnjem trenutku, ništa nam ne nedostaje. Intuicija dolazi do izražaja dajući nam rješenja koja su najpovoljnija za naše najviše dobro. U tim trenucima nema mjesta anksioznosti (koju eventualno možemo imati radi „življenja u budućnosti“), žaljenja (jer možda „živimo u prošlosti“) niti bilo koje druge vrste „patnje“ koju imamo ne živeći u sadašnjem trenutku.
Kroz radionicu koristimo tehnike i alate koji zahtjevaju našu punu pozornost isto kao i aktivaciju svih naših osjetila. Osjećamo Život i sve oko sebe punije: vidimo i osjetimo svu onu ljepotu koju nismo kadra idjeti u svakodnevnici. Ništa nije važno osim sadašnjeg trenutka i baš zato jer smo „TU“ i „SADA“ svako iskustvo koje proživljavamo dobiva novi, intenzivniji, svetiji značaj.

Yoga Nidra: nestanak stresa

24.04.18. (Uto), 18.30-21h 

Ova radionica je inspirirana Nidra yogom tj. stanjem svijesti između budnosti (kada legnemo spavati) i sna. Namjere koje su izrečene na početku radionice, manifestiraju se mnogo lakše i brže ukoliko su te namjere i ciljevi dozvani kroz Nidru. Kada tijelo nije u stanju tenzija (kao na primjer u vrijeme stresa), sve prolazi kroza nj efikasnije, tj. tijelo/ um propušta da se ostvari sve ono što je u našem najvišem cilju.
Neke od najvažnijih prednosti ove radionice mogu se očitati u reduciranju stresa, donošenju radosti u naš život i povezivanju sa samom sobom.

Anapana(sati)

27.04.18. (Pet) 18.30-21h 

Anapana meditacija je dio Vipassane (što znači vidjeti stvari I pojave onakvima kave zaista jesu). Cilj Anapane je da se um uči utišati malo pomalo. Prvi korak kod Anapane je da disanje uzimamo kao ekskluzivni objekt pažnje; usredotočimo se na osjećaje nastale kako se pluća bez prekida, prirodno pune I prazne. Zatim postajemo svjesni ili “pojačavamo” osjete tako da posvetimo pozornost predjelu oko nosnica, a kasnije s praksom, na cijelo tijelo. Isto tako, cilj je da se osjećamo stabilno, mirno, prizemljeno. Dah je sa nama uvijek I pomaže nam smanjiti nepotrebno (prekomjerno) razmišljanje koje nas odvraća od bivanja u sadašnjem trenutku. Postajemo sve svjesniji I sve više prihvaćamo tjelesne pojave I reakcije, emocije I process misli. Sa vremenom raste I sposobnost otpuštanja svih vrsta vezanosti koje nam najviše donose tako mnogo nepotrebne tjeskobe I boli.
Razvijamo unutarnji mir, suosjećanje I ljubav prema sebi I drugima. Isto tako, učimo “dopustiti” da nam Život prirodno dolazi I da ne trebamo imati sve pod kontrolom (što nam donosi stres i grč).

Utjelovljenje arhetipova ženstvenosti I

01.05.18. (Uto) 18.30-21h  

Svaka žena utjelovljenje je nekoliko arhetipova ženstvenosti. Nažalost, od nekih smo se (što zbog srama ili osjećaja krivnje) odvojile ili ih zaboravile- što ponekad može činiti da se osjećamo nepotpunima i da osjećamo da nismo tvorci svoje sreće, užitka, mira.
U ovoj radionici otkrivamo sedam arhetipova ženstvenosti; neke od njih ćemo možda prepoznati u sebi kao svoju snagu, neki će nam biti potpuno novi a neki pravi izazov. U svakom slučaju, kako ih otkrivamo, počinjemo razumijeti kako oni mogu raditi za nas, kako možemo vratiti one dijelove nas za koje osjećamo da nam fale, te kako „sudbinu“ uzeti u svoje ruke. Arhetipovi također predstavljaju odraz kako svijet vidi nas.
Osjećajući se ponovno kao cjelovita Žena u mogućnosti smo opet iskusiti i osjetiti životnu radost, moć Žene, unutarnji mir i obilje.

Utjelovljenje arhetipova ženstvenosti II

04.05.18. (Pet), 18.30-21h 

Svaka žena utjelovljenje je nekoliko arhetipova ženstvenosti. Nažalost, od nekih smo se (što zbog srama ili osjećaja krivnje) odvojile ili ih zaboravile- što ponekad može činiti da se osjećamo nepotpunima i da osjećamo da nismo tvorci svoje sreće, užitka, mira.
U ovoj radionici otkrivamo sedam arhetipova ženstvenosti; neke od njih ćemo možda prepoznati u sebi kao svoju snagu, neki će nam biti potpuno novi a neki pravi izazov. U svakom slučaju, kako ih otkrivamo, počinjemo razumijeti kako oni mogu raditi za nas, kako možemo vratiti one dijelove nas za koje osjećamo da nam fale, te kako „sudbinu“ uzeti u svoje ruke. Arhetipovi također predstavljaju odraz kako svijet vidi nas.
Osjećajući se ponovno kao cjelovita Žena u mogućnosti smo opet iskusiti i osjetiti životnu radost, moć Žene, unutarnji mir i obilje.

Umri prije smrti radionica

08.05.18. (Uto) 18.30-21h 

Smrt koja je nama predstavljena je zapravo samo odluka duše da se ne vraća u tijelo. Jesi li ikada umrla? Ali onako stvarno. I postala čista Svijest. Totalno lagana. Ili čak Svjetlo? Pa se vratila. Zvuči pomalo zastrašujuće- ali samo egu.
Male smrti- kroz koje većina nas prođe barem jednom u životu- su zapravo osjećaji da je nešto što nam ne pripada „otpalo“ od nas: dio koji nas više ne služi. Sloj koji se ogulio- koji je bio na nama a nije nam trebao. Kojega smo se držale kao da bez njega nikako ne možemo, a gle čuda: kada smo bez toga ostale, nismo propale već postale jače. Svijet se poslije toga doimao svježijim. Življim. Bivanje i disanje lakše. Prioriteti su zamijenili mjesta. Upravo se to dešava i kada ona najveća dođe.
Radionica „umri prije smrti“ je vođena meditacija kroz koju imamo mogućnost preživjeti scenarij vlastite „smrti“. Vrlo zanimljiva, snažna vježba za otkrivanje i rješavanje strahova koji nam stoje na putu da ostvarimo ono što je naša duša došla ostvariti.

Moć božice Kali

11.05.18. (Pet), 18.30-21h 

Kali je moćna božica (naziv za energiju) poznata po tome što donosi završetak nečega i preobrazbu. Njezina je energija izuzetna za čišćenje blokova i stagnacija. Pozivamo se na nju kad smatramo da nam je potrebno privesti kraju neproduktivne i/ili destruktivne cikluse i očistiti put za nove stvari. Kali je kao uragan ili vulkan koji čisti sve što je odavno trebalo biti očišćeno a nismo imali snage.
U ovoj radionici “utjelovljujemo” Kali kako bi sve što nam više ne služi napokon otpustili, povećati svijest o vlastitom kreiranju našeg življenja ili pak suočiti se s nečim s čime dugo nismo imali hrabrosti suočiti se.

Ritual Mladi mjesec

15.05.18. (Uto) 18.30-21h   

Mjesec, tijelo najbliže Zemlji, ima dubok učinak na nas. Mjesec predstavlja ženski, emocionalni, kreativni i njegujući aspekt našeg života. Jedan kompletan ciklus mjeseca treba točno 28 dana da se dovrši, šaljući nam energiju u ciklusima: mjeečeve mijene, primanja i otpuštanja, mirovanja i tokovi. Mnoge kulture i ljudi vjeruju u praćenje ciklusa Mjeseca, radeći s ovim prekrasnim darom prirode, iskorištavajući različite energetske utjeaje na svakoj od faza. RItual je skup akcija, često simboličkih, izedenih na svečan način. Ritual Mladi Mjesec snažna je metoda da se otpusti. Nadraste. I prizove stvari koje će nam život učiniti bogatijim. Nakon samog rituala pripremili smo za vas mala slasna iznenađenja.

Yoga Nidra:

18.05.18. (Pet), 18.30-21h 

SvOva radionica inspirirana je Nidra yogom tj. stanjem svijesti između budnosti (kada legnemo spavati ) i sna. Namjere (ciljevi) manifestiraju se mnogo lakše i brže ukoliko su iste dozvane kroz Nidru. Kada tijelo nije u stanju tenzija (kao na primjer u vrijeme stresa), sve prolazi kroza nj efikasnije, tj. tijelo/um propušta da se ostvari sve ono što je u našem najvišem cilju. Neke od najvažnijih prednosti ove radionice mogu se očitati u reduciranju stresa, donošenju radosti u naš život i povezivanju sa samom sobom.

Volim svoje tijelo I.

22.05.18. (Uto) 18.30-21h 

Više od 95% žena svih dobi bar jednom u tjednu pomisli nešto negativno vezano za njeno vlastito tijelo. I dok su ovo poražavajući rezultati, čak i žene koje koje nebi ništa mijenjale na svom tijelu, često nisu “povezane” sa njime.
Danas živimo “od vrata na gore”. Osjeti na našem tijelu su najpouzdaniji izvor informacija, a ipak, postale smo “tupe” na podražaje i osjećaje. Upravo to česti je uzrok što na vrijeme ne osjetimo znakove nekih velikih promjena/ anomalija.
Pogled na vlastita tijela nekad je ne samo okrutan već i netočan: “Ti si premršav… Predebela.. Ružna… Tko bi baš tebe pogledao??.. Zašto bi baš tebe izabrali??…” itd.
Tokom ove radionice prakticiramo dvije ključne stvari: počinjemo razumjeti otkuda ta uvjerenja dolaze i kako nadvladavamo destruktivne stavove te se budi duboka povezanost s našim tijelom.

Yoni ritual I.

25.05.18. (Pet), 18.30-21h   

Yoni je sanskritska (sveta staroindijska) riječ za cijelu vaginu (na fizičkom nivou) i što je okružuje: na energetskom nivou. Yoni je izvor Života i samim time najsvetije mjesto na svijetu- kako bi samu riječ preveli. Ne zovu je ljudi „Sveti Gral“ za ništa. Svaka Kreacija – bilo to dijete ili ideja – počinje u našoj maternici, koja je dio Yoni. Ponekada mi žene zaboravimo koliko je to mjesto bitno: zovemo je svakakvim imenima, osjećamo sram ili krivnju ili čak imamo traume vezane za našu Yoni. Yoni postaje neosjetljiva, zatvara se u sebe, libido nam pada, sa time i kreativnost; možda koji put budemo i grube prema njoj dok se tuširamo ili se osjećamo nelagodno vidjeti je pomoću ogledala.
Yoni ritual se sastoji od dvije radionice u redu. Povezujemo sa našom Yoni na dubljem nivou: kroz rituale, tehnike disanja i yoni yogu.
Ove radionice pridonose zdravom odnosu sa našom Yoni, a to se može očitovati u iscjeljenju emocionalnih boli vezane za spolne odnose, intimnost i ženstvenost. Isto tako, u smanjenju menstrualnih bolova, većeg samopouzdanja, energičnosti, smanjenoj inkontinenciji i povećanju općeg zdravlja u predjelu naše Yoni.

Volim svoje tijelo II.

29.05.18. (Uto) 18.30-21h

Više od 95% žena svih dobi bar jednom u tjednu pomisli nešto negativno vezano za njeno vlastito tijelo. I dok su ovo poražavajući rezultati, čak i žene koje koje nebi ništa mijenjale na svom tijelu, često nisu “povezane” sa njime.
Danas živimo “od vrata na gore”. Osjeti na našem tijelu su najpouzdaniji izvor informacija, a ipak, postale smo “tupe” na podražaje i osjećaje. Upravo to česti je uzrok što na vrijeme ne osjetimo znakove nekih velikih promjena/ anomalija.
Pogled na vlastita tijela nekad je ne samo okrutan već i netočan: “Ti si premršav… Predebela.. Ružna… Tko bi baš tebe pogledao??.. Zašto bi baš tebe izabrali??…” itd.
Tokom ove radionice prakticiramo dvije ključne stvari: počinjemo razumjeti otkuda ta uvjerenja dolaze i kako nadvladavamo destruktivne stavove te se budi duboka povezanost s našim tijelom. U ovom drugom nastavku ulazimo još dublje u povezivanje sa svojim tijelom te uključujemo elemente Tantre kao umijeća življenja: u sebi palimo iskru uživanja, gibamo tijelo, posvećujemo ga te gledamo iz nove perspektive.

 

Yoni ritual II.

01.06.18. (Pet), 18.30-21h   

Yoni je sanskritska (sveta staroindijska) riječ za cijelu vaginu (na fizičkom nivou) i što je okružuje: na energetskom nivou. Yoni je izvor Života i samim time najsvetije mjesto na svijetu- kako bi samu riječ preveli. Ne zovu je ljudi „Sveti Gral“ za ništa. Svaka Kreacija – bilo to dijete ili ideja – počinje u našoj maternici, koja je dio Yoni. Ponekada mi žene zaboravimo koliko je to mjesto bitno: zovemo je svakakvim imenima, osjećamo sram ili krivnju ili čak imamo traume vezane za našu Yoni. Yoni postaje neosjetljiva, zatvara se u sebe, libido nam pada, sa time i kreativnost; možda koji put budemo i grube prema njoj dok se tuširamo ili se osjećamo nelagodno vidjeti je pomoću ogledala.
Yoni ritual se sastoji od dvije radionice u redu. Povezujemo sa našom Yoni na dubljem nivou: kroz rituale, tehnike disanja i yoni yogu.
Ove radionice pridonose zdravom odnosu sa našom Yoni, a to se može očitovati u iscjeljenju emocionalnih boli vezane za spolne odnose, intimnost i ženstvenost. Isto tako, u smanjenju menstrualnih bolova, većeg samopouzdanja, energičnosti, smanjenoj inkontinenciji i povećanju općeg zdravlja u predjelu naše Yoni.

Moja mjesečnica: Krv koja stvara Život

05.06.18. (Uto) 18.30-21h 

Mnoge žene doživljavaju „one dane u mjesecu“ (kako ih nespretno zovemo) kao teret, ili kao situacije zbog kojih mijenjamo mnoge planove. Ne samo da patimo od bolnih ili obilnih menstruacija već ponekad poželimo biti muškarci- „jer njima je puno lakše“. Kroz ovu radionicu saznajemo koliko je značajna naša menstruacija, zanimljive činjenice o istoj, prolazimo kroz tehnike koje mogu umanjiti bol ili obilnost te kako se sprijateljiti u svrhu suradnje i kraja „patnje“ za vrijeme naše mjesečnice.

„Povjerenje“ radionica

08.06.18. (Pet), 18.30-21h   

Kada nam nedostaje povjerenja u druge, to je najčešće znak da prvo nemamo povjerenja u sebe. Dobar dio straha koji osjećamo kada razmišljamo o povjerenju (prema situaciji ili osobi- pogotovo koja nas je već prije “iznevjerila”), dolazi iz uvjerenja da nećemo biti u redu ako se to ponovno dogodi. Strahujemo da ćemo biti emocionalno shrvani tim gubitkom, sramom i osjećajem poniženosti zbog (ponovnog) nasamarivanja, I kao rezultat svega toga izgubiti samopouzdanje. Strah može biti tako golem i neshvatljiv da nas natjera da slične situacije izbjegavamo po svaku cijenu. Upravo ovo je mjesto gdje se trebamo zaustaviti i istražiti: umjesto da se usredotočimo na to zašto ne bismo bili u redu, važno je znati zašto bismo bili dobro i još uvijek moći živjeti dobar život bez druge osobe.
Snažno povjerenje znači angažman, predanost, odgovornost, inovacije, performanse i, u konačnici, rezultate koji premašuju očekivanja. Snažno povjerenje nam donosi uspjeh i dobrobit. Kada se međusobno pouzdamo, ideje i informacije brzo i slobodno protječu. Otvoreni smo, kreativni i podržavamo druge.
U ovoj radionici radimo sa tehnikama koje šire naše povjerenje. I prema sebi i prema drugima.

Razine vezanosti/poistovjećivanja

12.06.18. (Uto) 18.30-21h 

Posljednja stvar koju ego želi učiniti je predati se/pustiti svoje privrženosti žudnjama i averzijama, mišljenjima, kontroli i „moći koju donose visoki položaji“. Stoga, sve dok se ego drži tih poistovjećivanja, patnja je neizbježna. To je upravo ono što je Buddha podučavao u smislu dostizanja duhovnog prosvjetljenja- koje je zapravo odustajanje od poistovjećivanja s egom, a time i svih njegovih specifičnih vezanosti sa žudnjama ili averzijama u životu. Ego je lukav i nevjerojatno pametan, a kako se razvija, postaje sve sofisticiraniji i zamršeniji. Međutim, kako se poistovjećivanja ega otpuštaju, sreća, unutarnje ispunjenje i radost mogu se pojaviti kao ono što je uvijek bilo prisutno ali nas je ego jednostavno blokirao da to iskusimo.
U ovoj radionici istražujemo na kojoj razini poistovjećivanja se nalazimo, te vježbamo nadilaziti poistovjećivanja- koja zauzvrat nadilaze patnju i stapaju nas ponovno sa Ljubavi.

Iscjeljenje djeteta u meni

15.06.18. (Pet), 18.30-21h   

Kako bismo postali iscijeljena odrasla osoba, trebali bismo se vratiti u prošlost te ponovno pronaći, prihvatiti i voljeti naše unutarnje dijete: pustiti ovo dijete „van iz ormara“ i prestati ga kažnjavati. To je ključni korak za oporavak. Druga stvar je da često preziremo ranjivost i osjećajnost ovog djeteta i stoga smo odrasli prebrzo; prestali smo se igrati i zabavljati, prestali smo biti spontani i bezbrižni (ne nužno i odgovorni). Zbog toga se pretvaramo u zajedljive kolege i šefove, ljubomorne ili nesigurne partnere.
Mnogo puta smo pokopali bol prošlosti. Mnogo je puta naše unutarnje dijete čuvar tajni i boli.
Kako bi se prisjetili izgubljenih uspomena, često je potrebno ponovno se povezati sa čuvarom tih tajni- dijetetom koje ih je skrilo. Upravo time se bavimo u ovoj radionici.

Iscjeljenje majčinskog odnosa u meni

19.06.18. (Uto) 18.30-21h   

Mnoge žene imaju poteškoća u vezi sa svojim majkama.
Živimo u kulturi koja ili idealizira majke ili ih potkopava. Kroz ovaj iskrivljeni kulturni objektiv, nema puno prostora za majke da budu stvarna ljudska bića s različitim nijansama svjetle i tamne strane osobnosti. Kćerima s „majčinskom ranom“ lako je izazvati duboki osjećaj srama ili krivnje koje su uzrokovane mnogim djelima tamnije strane svojih majki. Ne postoji kulturološka potvrda za žrtvu emocionalnog zlostavljanja u rukama svoje majke: to je tiha cesta koja se često susreće s gorčinom, zbunjenošću i sumnjom.
Mnogo se puta naše ponašanje odnosi na to da skrivamo kako se zbilja osjećamo jer nastojimo biti dobre curice kako bi zaslužile majčinu ljubav ne uočavajući neki puta emocionalne ucjene.
Ostanemo li nesvjesne od kuda dolaze ti osjećaji i obrasci ponašanja i kako se nositi sa istima, vrlo vjerojatno te obrasce prenosimo na svoje kćeri.
U našim je rukama moć da napokon osvjestimo, priznamo, te prekinemo taj lanac slomljenih odnosa u ime svih naših ženskih predaka!
U ovoj radionici -pomoću coaching alata- duboko, ali nježno dodirujemo mjesta u nama gdje je majčinski odnos umro te istražujemo nove mogućnosti iscjeljenja.

OM meditacija

22.06.18. (Pet), 18.30-21h  

Pomoću OM meditacije možemo se doslovno s ljudima naći na istoj valnoj duljini: zabilježeni EEG rezultati pokazuju da se moždani valovi sinkroniziraju dok skupa meditiramo.Pomoću OM meditacije možemo se doslovno s ljudima naći na istoj valnoj duljini: zabilježeni EEG rezultati pokazuju da se moždani valovi sinkroniziraju dok skupa meditiramo.OM meditacija proizvodi vibracije koje donose sljedeće prednosti:

⦁ pomaže smanjiti simptome paničnog poremećaja, smanjuje simptome psorijaze, čak pomaže I u liječenju HIV-a,

⦁ uvelike poboljšava psihomotornu budnost i može smanjiti potrebu za spavanjem,

⦁ poboljšava naš fokus, pažnju i sposobnost za rad pod stresom

⦁ poboljšava obradu informacija i odlučivanje

⦁ olakšava od boli bolje od morfija

⦁ sprečava čest pad spososobnosti u multitaskingu

⦁ smanjuje krvni tlak, rizik od bolesti srca i moždanog udara

⦁ smanjuje osjećaje usamljenosti I emocionalno prejedanje

⦁ spaja moć i pažnju meditacije dubokog ljudskog povezivanja, te duboko osjetenim orgazma,

⦁ povećava koncentraciju sive tvari u mozgu,

⦁ nebrojene druge prednosti

OM je direktna linija koja nas spaja sa Bogom.” Sai Baba

 

U čast muškoj energiji

26.06.18. (Uto) 18.30-21h   

Kako bismo postale cjelovite i moćne, trebamo prihvatiti našu mušku stranu. Sve je na svijetu yin i yang pa tako i svatko od nas. Ne priznavajući muški dio sebe, ne osjećamo se cjelovite. Muškarci također- kada ne priznaju ili prepoznaju svoju žensku stranu, oni su kao bikovi u trgovini s porculanom; neuravnoteženi, neugodni i opasne zvijeri. Slično je sa nama kada nam maskulin i feminin nisu u ravnoteži. Posljedice neravnoteže i negiranje 50% našeg bića mogu biti poražavajuće za sretno življenje.
Ono što većina nas smatra “muškim” je rastrojena, patrijarhalna, neutemeljena muškost; dio nas koji misli da moramo raditi od jutra do sutra kako bismo bile voljene i uspješne. Dio koji smatra da su senzualna, seksualna i divlja stvorenja loša; da je um kralj, a tijelo rob. Da je više, brže i veće uvijek bolje. Da smo kadra učiniti I biti sve bez pritužbi – majka, umjetnica, radnica, partnerica, građanka i, ako ne možemo, učinili smo nešto loše I nismo uspjele.
U ovoj radionici prolazimo kroz tehnike i služimo se alatima koji će nam pomoći da balansiramo naš yin i yang. U tome nam daju podršku i naši dragi gosti; muškarci iz nekoliko generacija poznati po tome što aktivno podižu svoju samosvijest te s kojima možemo razmijeniti iskustva u vezi žensko-muškog balansa.

Anđeoska inicijacija

29.06.18. (Pet), 18.30-21h   

Kroz ovu radionicu teče samo Ljubav, Ljubav i Ljubav. Dobro došao je svatko s kime rezonira osmjeh, visoke vibre, rajska glazba i tko želi pokloniti i primiti bezuvjetnu radost i prihvaćenost sebi i drugima.

 

Kažem DA prihvaćanju!

03.07.18. (Pet), 18.30-21h 

“Naravno da ne postoji formula za uspjeh osim, možda, bezuvjetno prihvaćanje života i što on donosi”. Arthur Rubinstein

Život donosi mnoge izazove- male I velike- poput smrti nekoga koga volimo, prekida, financijskog kraha, poderane haljine, punog autobusa, špinata na zubu. Neke ne prihvaćamo lako, a neke nikako- želeći da se te stvari nikada nisu dogodile. No, ako upravo sada počnemo kultivirati prihvaćanje u našem životu, vjerojatno ćemo se suočiti s budućim krizama na drugačiji način i pogledati ih iz drugačije perspektive. Umjesto da se odupiremo, prihvatit ćemo ih.
Otkrit ćemo da smo sretnije i mirnije kada možemo prihvatiti ono što se dogodilo umjesto da se stalno borimo za promjenu stvari.
U ovoj radionici izvest ćemo nekoliko vježbi kako bi doprinjeli našem toku tj. otpustili ono čega čvrsto držimo, a samo nama stvara neugodu ili patnju.

 Zanima Vas više? Pošaljite upit.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.