Zamke ega

Ako misliš da si „spiritualniji“ jer se voziš biciklom ili koristiš javni prijevoz pa osuđuješ one koji voze auto, još uvijek si u zamci ega.
Ako misliš da si „spiritualniji“ jer ne gledaš TV koji ti samo uništava mozak pa osuđuješ one koji gledaju TV, još uvijek si u zamci ega.
Ako misliš da si „spiritualniji“ jer izbjegavaš čitati trač rubrike i tabloide pa osuđuješ one koji to čine, još uvijek si u ego zamci.
Ako misliš da si „spiritualniji“ jer slušaš klasičnu glazbu ili zvukove prirode pa osuđuješ one koji slušaju pop, rock ili narodnu glazbu, još uvijek si u ego zamci.
Ako misliš da si „spiritualniji“ jer prakticiraš jogu ili reiki, postaneš vegan, kupuješ organsko, meditiraš, čitaš spiritualne knjige pa osuđuješ one koji to ne čine, još uvijek si u zamci ega.
Uvijek budi svjestan svoga osjećaja superiornosti. Osjećaj superiornosti nam je najveći znak da smo u zamci ega. Ego se voli ušuljati na stražnja vrata. Preuzet će čak i plemenitu svrhu kako bi služio sebi čineći nas „superiornijima“ nad drugima; počnemo gledati na druge „odozgo“. Superiornost i osuđivanje: to su ego zamke.
Autor: High Existence

Other themes from same category

Prepuštanje i povjerenje
Novosti
Poema Ponekad

Zanima Vas više? Pošaljite upit.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.